Diensten

De Braamhoek

Diensten

Preventie

Preventie

In de praktijk kan u terecht voor de jaarlijkse controle van uw viervoeter.

In eerste instantie wordt uw dier uitgebreid lichamelijk onderzocht en luisteren we graag naar de bevindingen van jullie als baasje. De bijhorende vaccinaties kunnen dan eventueel ook gegeven worden. We maken echter ook gebruik van het titeren. Hierbij kunnen we met een klein bloedproefje nagaan of er nog voldoende antistoffen aanwezig zijn bij uw huisdier. Afhankelijk van het resultaat wordt de vaccinatiestatus dan aangepast. Op deze manier is een vaccinatie op maat mogelijk.

Daarnaast geven we advies betreffende de preventie en behandeling van vlo-teek-wormbesmettingen. Alsook een aangepast protocol indien u met uw dier naar het buitenland zou gaan.

Onder preventie valt ook het aankoopadvies en verdere opvolging van uw pup of kitten tot senior.

Ziekte

Ziekte

Uiteraard kan u bij ziekte ook terecht in de praktijk. In de eerste plaats wordt uw dier lichamelijk goed onderzocht. Soms is er echter verder onderzoek nodig. We beschikken over verschillende mogelijkheden om tot een correcte diagnose te komen.

  • Een in huis labo voor bloedonderzoek (20minuten na bloedname weten we het resultaat)
  • Bloeddrukmeting
  • Microscopie
  • Digitale radiografieën
Algemene chirurgie

Algemene chirurgie

Voor de routine ingrepen (bvb castratie, sterilisatie, wondverzorging, wegname gezwellen..) staan wij zelf in.

De meeste ingrepen gebeuren onder gasanesthesie. Tijdens de verdoving wordt uw huisdier gemonitord voor hartslag, zuurstofsaturatie, bloeddruk ed.

Voor orthopedische operaties kunnen wij rekenen op onze orthopedist. De meeste orthopedische operaties kunnen doorgaan in onze praktijk.

Voor overige zaken verwijzen wij u graag door naar een gespecialiseerde collega.

Tandverzorging en tandheelkunde

Tandverzorging en tandheelkunde

Tandhygiëne is een heel belangrijk onderdeel in de gezondheid van je dier. In de praktijk bieden we in de eerste plaats preventieve tips aan om zo goed als mogelijk zorg te dragen voor het gebit van je hond of kat.

Soms is dit echter niet voldoende en is er toch een tandheelkundige ingreep noodzakelijk. Naast het klein tandheelkundig materiaal beschikt de praktijk ook over een volledig toestel met een ultrasoon reinigings- en polijstapparaat en aangepaste tandboren.

Voeding en advies

Voeding en advies

In onze praktijk bieden wij een gamma aan van verschillende merken voeding. We geven u advies wat betreft een voeding op maat voor uw huisdier.

Dit kan gaan om een onderhoudsvoeding maar ook over een aangepaste voeding die aansluit bij de behoeften en noden van uw dier.

De klant krijgt bij aankoop van een zak voeding een stempel op onze spaarkaart.

Indien uw spaarkaart vol is, geniet u van een extra korting, geldig op het volledige gamma dierenvoeding.

Hospitalisatie

Hospitalisatie

De praktijk beschikt over een aparte hospitalisatieruimte met 4 standaard hokjes en 1 grote inloopren.

De hokjes beschikken over een verwarmde bodem en de grote inloopren over vloerverwarming. Verder hebben we ook de mogelijkheid om extra zuurstof toe te dienen in een hokje via een externe zuurstofgenerator. We beschikken tevens ook over een speciale warmtekooi / couveuse.

Naast verwarming, kan er ook bij warme dagen ook voor verkoeling gezorgd worden via de geïnstalleerde airco-units.

Contact

Heb je vragen? Contacteer mij vrijblijvend!